Omgeving

De naam Westvleteren geniet vooral bekendheid dankzij het trappistenbier Westvleteren uit de Sint-Sixtusabdij. http://www.indevrede.be ,de site van café In de Vrede, het enige café waar men de trappist van Westvleteren serveert, gelegen in de schaduw van de St.Sixtus abdij!

Hier kan u nog genieten van de rust en de natuur. Het platteland is een paradijs voor fietsers en wandelaars.

Het vakantiehuis is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan steden als Ieper, Poperinge, Veurne, De Panne, Nieuwpoort etc.

Heuvelland is prachtig. De streek is gekend voor het folkfestival van Dranouter, de hoppeteelt te Poperinge , de Kemmelberg (156 m) en het poëtische Watou, maar ook voor de gezellige plattelandssfeer met bruine kroegen. En kroegen zijn er niet zonder het bier, verschillende brouwerijen zijn hier te bezoeken. Maar van de '12' van Westvleteren kun je enkel genieten..

Het landschap draagt de vele littekens van WO1, het 'In Flanders Fields' te Ieper toont de pijn van een hele wereld. De nieuwe commandobunker onder de Kemmelberg is het museum van de Koude Oorlog. In het Hoppemuseum te Poperinge kun je onder het genot van een Hommelbiertje de hoppepluk volgen. Maar wil je het wat actiever, dan kun je dit volgen op de boerderij! In Veurne is er het Bakkerijmuseum . In dit museum is er een programma op maat voor de kinderen!

Een uitstapje naar zee is zo gemaakt. Aan onze kust verrassen de uitgestrekte duingebieden en de badplaatsen. Op de brede stranden van Bray-Dunes of Cap Gris Nez in Noord Frankrijk kun je lekker uitwaaien. Voor de allerkleinsten wachten de kabouters van Plopsaland.

En ook in de buurt is de 'Schreve', zoals hier de grens tussen België en Frankrijk wordt genoemd. Aan de andere kant ligt Frans-Vlaanderen. Tot aan het einde van de 17de eeuw was het een stukje onvervalst graafschap Vlaanderen. De dorpsnamen zijn getuigen: Boeschepe, Godewaerdsvelde, Arneke, Steenvoorde, ...

Iets verderop ligt Rijsel , Europese Cultuurstad 2004, de moeite waard om te bezoeken voor zijn pittoreske kwartieren vol historische panden. Geliefd voor zijn sympathieke boetiekjes en zijn gezellige restaurantjes…