Huis

De cottage is gelegen in de Roesbruggestraat 47, 8691 Beveren aan den Ijzer

Beveren is een landelijk dorpje in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Sinds 1977 is het een deelgemeente van Alveringem. Daarvoor, in 1971, was het al aan Stavele gehecht.

Beveren wordt ook wel Beveren-aan-de-IJzer of Beveren-IJzer genoemd, naar de rivier de IJzer die de zuidgrens van de deelgemeente vormt en ter onderscheid van andere Belgische plaatsen met de naam Beveren. In het zuidwesten ligt het gehucht Beveren-Kalsijde, aan de Dode IJzer en in het verlengde van de bebouwde kom van Roesbrugge-Haringe.

Onze cottage is gelegen aan de rand van het dorp. Op 20 km van de kust en 600m van de Franse grens. Het in 2006 volledig gerenoveerde huis dateert van 1909 en biedt plaats aan 8 personen of in combinatie met "de schuur" tot 14 personen..

Ons huis is een halfopen bebouwing, is ruim, de inrichting is landelijk, sober en comfortabel. Alles is met zorg en smaak gekozen, met aandacht voor details.

Na de inkom met toilet en vestiaire komen we de woonkamer binnen met zithoek en open haard, tv-dvd-radio, wat verder is een open keuken met kookfornuis en oven, aanrecht, frigo, koffiezet, senseo en toaster, rechts daarvan is de bijkeuken met aanrecht, microgolf, vaatwasser en wasmachine en strijkgedeelte.

Langs de bijkeuken en de woonruimte kom je op het terras en de tuin met uniek zicht op de yzervallei. In de tuin is een schommel voorzien voor de kleinsten.

Vanuit de woonkamer drie trapjes op komen we in de voutekamer met tweepersoonsbed. Op het verdiep hebben we 3 slaapkamers met tweepersoonsbedden. Er is een apart toilet en één badkamer met 2 wastafels, bad en inloopdouche. Er is draadloos internet aanwezig.