Huis

De schuur is gelegen in de Hondschootestraat 40, 8691 Beveren aan den Ijzer

Beveren is een landelijk dorpje in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Sinds 1977 is het een deelgemeente van Alveringem. Daarvoor, in 1971, was het al aan Stavele gehecht.

Beveren wordt ook wel Beveren-aan-de-IJzer of Beveren-IJzer genoemd, naar de rivier de IJzer die de zuidgrens van de deelgemeente vormt en ter onderscheid van andere Belgische plaatsen met de naam Beveren. In het zuidwesten ligt het gehucht Beveren-Kalsijde, aan de Dode IJzer en in het verlengde van de bebouwde kom van Roesbrugge-Haringe.

Onze schuur is gelegen aan de rand van het dorp. Op 20 km van de kust en 300 meter van de Franse grens. De schuur werd in 2012 volledig gerenoveerd, dateert van 1897 en biedt slaapplaats aan 6 personen.

De inrichting is modern met een polybeton vloer en een strak kookeiland, en toch super authentiek door het behoud van alle originele elementen in de dak & draagconstructie. Alles is met zorg en smaak gekozen, met aandacht voor details.

Op de benedenverdieping heeft u een apart toilet, een vestiaire, en een grote open ruimte (100 m²) met kookgedeelte tegen de muur en apart kookeiland met bargedeelte,. Ingebouwde frigolades, inductie-kookplaten, combi oven-steamer, een 70 cm brede oven. Professionele apparatuur in de keuken.

Centraal op de benedenverdieping is de unieke houten eettafel die plaats biedt tot 14 personen, gemaakt uit origineel Afrikaans drifthout met mdf-design stoelen. Daarnaast heeft u de gezellige zitruimte met flat-screen en een surround system, in elke ruimte afzonderlijk te regelen.

De houten trap brengt u naar boven waar zich in totaal 3 slaapkamers met Afrikaans King-size bed en zeer comfortabele matras bevinden. De eerste slaapkamer kamer op de voute met eigen badkamer (lavabo, toilet en regendouche) heeft een prachtig verzicht op de velden. Er is 1 aparte kamer op de voute met eigen badkamer (lavabo, toilet en regendouche) die een prachtig verzicht op de velden heeft.

Nog 3 trappen hoger bevinden zich 2 overige kamers waarvan 1 op de mezzanine met zicht op zowel de benedenverdieping als de omliggende velden. Het andere bed bevindt zich nog 6 treden hoger onder het dak. Voor deze 2 slaapkamers is er een gezamenlijke badkamer met lavabo, toilet en regendouche.

Het hele gebouw is gekenmerkt door enorme glaspartijen die een uniek zicht geven. De glazen deuren naar de tuin kunnen volledig geopend worden. Het tuingedeelte is 4.000m² groot.