ALVERINGEM & OMGEVING

Alveringem is een prachtige gemeente midden in de Westhoek waar je nog kunt genieten van de rust en de natuur. Het platteland rond Alveringem is een paradijs voor fietsers en wandelaars omringd door prachtige steden zoals Veurne, Lo, Ieper en Poperinge.

De Westkust met de stranden van De Panne, Koksijde, Oostduinkerke of Nieuwpoort liggen ook op een boogscheut.

Een overstap naar Frans-Vlaanderen met steden zoals Bergues, Hondschoote, Dunkerque, en Cassel lonen zeker de moeite. Er zijn tal van lekkere restaurants, herbergen en café’tjes in de buurt om er volop te genieten van een lekker streekbier of een straffe picon.

Zie ook op westtoer.be

DE NOORDZEE

Het vakantiehuis is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van badsteden zoals Oostduinkerke, Sint-Idesbald, Nieuwpoort, enz. Musea, strandwandelingen en culinaire ontdekkingen. Zowel in de zomer als in de winter valt er heel wat te beleven. Astrid van Belmodo vertelt je hier over haar must visit hotspots aan onze kust.

IEPER

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk.  Laat je inspireren door de website of door een kijkje in de brochure. De talrijke gezellige cafés, lekkere restaurants, mooie winkels, boeiende musea en andere trekpleisters nodigen je uit. De stad verwelkomt je graag elke dag in het  bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek in de Lakenhalle om je bezoek een goede start te geven. Je vindt er een aantrekkelijke streektentoonstelling, een uitgebreide shop en een ruim museumcafé.